İÇ ANADOLU'NUN PARLAYAN YILDIZI

10.09.2014 10:15:56

Kayseri Serbest Bölgesi Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesinin Mersin limanına 320 km, Devlet demiryolları yükleme rampasına 900 metre, uluslararası karayoluna 600 metre, Hava limanına ise 15 km uzaklıkta bulunduğunu

115 firma ve 798 milyon $ ticaret hacmi ile

Kayseri Serbest Bölgesi’nin gerek kapsadığı alan gerek ise yatırımcılara sağladığı kolaylık ve alt yapı yatırımları açısından son derece cazip bir yer olduğunu belirten Kayseri Serbest Bölgesi Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 16 gümrük firmasının görev yaptığını 8 firmanın yabancı sermayeli olduğunu arsaların diğer bölgelere kıyas ile daha ucuza satışa sunulduğunu kaydetti.

 

Kayseri Serbest Bölgesi 7 milyon m2 alan üzerinde kurulu

115 firmadan 63 firmanın üretim, 28 firmanın dış ticaret, diğer firmaların ise depo ve kiralayıcı olarak iş yaptığını ifade eden Serbest Bölgesi Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç “ Kayseri Serbest Bölgesi artık kendini aşan bir üretim merkezi olmuştur. Çünkü hem dünya teknolojileri ile yarışacak olan üretim tesisleri birer birer hizmete açıldığı gibi bu tesisler bir dünya markası olma yolundadır. Teknolojiye yatırım yapılmaktadır. 115 firma tarafından 216 milyon $ ‘lık yatırım yapılmıştır. 2013 yılında Kayseri ihracatın % 16 Serbest Bölge şirketlerince gerçekleştirilmiştir. Bu çok büyük bir orandır. “ dedi. 

 

Bölgenin bir dünya merkezi olması yönünde çalışmalar yaptığını

Serbest Bölge alanı içerisinde Gümrük Vergi muaflığının bulunduğu belirten Serbest Bölge Yönetim Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şu anda 6 yabancı sermayeli firmanın bölge de faaliyet gösterdiğini sözlerine ekledi.